•  
    Choose your own delivery date
  •  
    Call (0172) 577 147.
  •  
    Free shipping (Netherlands) from € 60,-
  •  
    Chat live with us.
Beef&Steak Maart Challenge

Beef&Steak Maart Challenge

Beef&Steak Maart Challenge

“Ik vond het leuk om buiten het normale te kijken je leert steeds nieuwe recepten en op een andere manier vlees te bereiden. Ook de onderlinge reacties en hulp waren top” - deelnemer Januari Challenge 

Na het succes van de November & Januari Challenge starten we in maart met de Beef&Steak Maart Challenge. Deze keer nog groter en lekkerder én met verrassende side dishes. Dus wil jij vier weken de lekkerste recepten maken en lid van onze Challenge Community worden? Meld je nu aan en ga samen met ons de uitdaging aan!  

In de Beef&Steak Maart Challenge ga je aan de slag met Ribs, Procureurrollade, kipspiesjes en Pulled pork. 

Klik hier om je in te schrijven
Aanmelden kan tot 1 maart, en er is plaats voor maar liefst 200 deelnemers. Maar het gaat snel! 

“Wederom weer dingen gegeten die ik niet zo snel zou kiezen. Het zorgt voor een stukje uitdaging en nieuwe smaken. Ik heb weer genoten!” - deelnemer Januari Challenge

DE CHALLENGE
In de Maart Challenge maak je elke week (in totaal 4 weken) een heerlijk nieuw en uitdagend recept. Of je de gerechten bereidt in de pan, in de oven of op de barbecue is helemaal aan jou. Het resultaat mag je met foto delen in onze Challenge Community op Facebook. Hier worden tips, aanbevelingen en likes gegeven. Het is een hechte groep vol met mede deelnemers. 

Lid worden van de Facebookgroep is niet verplicht. 

PAKKET
Het complete pakket met daarin de stukken vlees is vooraf te bestellen. Het enige wat jij moet doen is de overige ingrediënten halen en je kunt beginnen! De link komt later op de website te staan. Het pakket komt op de site voor € 99,-.

WINNAAR
Stuur je elke week je foto in onze Facebookgroep? Dan maak je kans op de hoofdprijs. Deze wordt aan het einde van de vier weken verloot. De prijs is: een Thermapen MK4 (kleur naar keuze) en een Petromax Smeedijzeren skillet.

Schrijf je nu in! 

 

 


 

De recepten

1. BEEF RIBS MET ZELFGEMAAKTE BBQ SAUS

Ingredienten (voor 2-4 personen)

1,1-1,4 kg flat rib (voor grote eters kunt u eventueel een stuk extra bestellen!)
rub naar eigen smaak
olie of marinade naar eigen smaak

Voor de BBQ saus

2 sjalotjes, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden of geperst
2 el olie
1 tl dijon mosterd
1 blikje tomatenpuree (à 70 g)
2 el donkere basterdsuiker
chili peper naar smaak
½ tl tabasco
½ tl worcestersaus
2 el witte wijnazijn
5 cl (Jack Daniels) Whisky
2,5 dl ketchup
zeezout
gemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

Homemade BBQ saus

Fruit de sjalotjes aan in de olie totdat ze glazig zijn en voeg dan de knoflook toe. Laat dit nog even meebakken en voeg dan de mosterd & tomatenpuree toe. Bak onder voortdurend roeren de mosterd en de tomatenpuree zachtjes mee.

Voeg nu de basterdsuiker, chili peper, tabasco, worcester, en witte wijnazijn toe. Roer rustig door totdat het geheel weer zachtjes kookt.

Blus nu het geheel af met de whisky en laat zachtjes even koken.

Voeg als laatste de ketchup toe en breng op smaak met zeezout en gemalen zwarte peper. Kook nog zachtjes even in. Zeef de saus wanneer je er geen stukjes erin wilt hebben. Gebruik een gesteriliseerde weckpot om de warme saus in te doen en zet op zn kop weg. De saus is natuurlijk ook direct te gebruiken zodra hij is afgekoeld.

Beef Ribs

Maak de bbq klaar om indirect te roken op 110-120 C°. Gebruik een lekbak om onder het vlees te plaatsen.
Laat de rib op kamertemperatuur komen en verwijder het vlies en het overtollige vet aan de bovenkant.
Smeer de ribs in met een eetlepel olie of marinade en gebruik je favoriete rub om de ribs mee in te smeren. Voeg naar eigen smaak zout toe.
Plaats de rib op de bot kant op de BBQ en gaar hem 3-4 uur op de bbq indirect. Pak daarna de rib in met butcher paper of aluminiumfolie en gaar de rib tot een temperatuur van 90-93 C° kern. Prik dan door het papier in het vlees om te voelen hoe de thermometer in en uit het vlees glijdt. Wanneer de pen van de thermometer er heel makkelijk in en uit gaat is de rib goed. Laat de rib nog even rusten uit het papier.

Tip

Varieer met je rubs en marinade om af te wisselen in smaak!


2. GEROOKTE PROCUREURROLLADE MET AARDAPPEL-COURGETTEKOEKJES

Ingrediënten (voor 4 personen)

1,2-1,5 kg livar procureur
80 gram Pancetta
50 gram Parmezaan

voor de pesto:

30 gr basilicum
15 gr pijnboompitten
2 teentjes knoflook
50 gr olijfolie
zeezout
zwarte peper
of kant en klare pesto


voor de courgette aardappelkoekjes
1 courgette, geraspt
1 grote aardappel, geraspt
100 gr spekblokjes, fijngesneden
100 gr feta, verkruimeld
1 ei
2 eetlepels bloem
4 stengels bosui, fijngesneden
zeezout
gemalen zwarte peper

Extra benodigdheden:

Basting kwast
Slagerstouw/cocktailprikkers
Kerntemperatuurmeter
Rookhout; een fruitsoort doet het altijd goed bij varkensvlees

BEREIDINGSWIJZE:

Pesto

Gebruik voor het maken van de pesto een keukenmachine. Plaats hierin alle ingrediënten behalve de olijfolie.
Draai in de keukenmachine de ingrediënten fijn en voeg tijdens het mengen, de olijfolie toe.
Schraap de zijkanten van de kom een keer schoon tussendoor en zet nogmaals aan. Bewaar de pesto even apart.

Courgette koekjes

Vermeng de aardappel en courgette met wat zeezout en meng dit met elkaar. Plaats het in een zeef in een doek en laat het een half uur staan zodat het vocht eruit komt. Knijp daarna met je handen nog meer vocht eruit en doe het in een mengkom.
Doe de rest van alle ingrediënten ook in de mengkom erbij en meng goed. Vorm met je handen “koekjes” met een diameter van 10 cm, of gebruik een vorm met een diameter van 10 cm.
Laat de courgette koekjes een uur in de koeling opstijven.
Bak de koekjes goudbruin in een koekenpan in wat olie. Serveer bij de rollade

Procureur rollade

Richt de BBQ in voor indirect roken op 180 C°.
Haal het vlees uit de verpakking en laat het een uur op kamertemperatuur komen. Snij het vlees aan de lange kant op de helft in tot je het kunt “openklappen”.
Smeer het vlees in met de pesto, daarbovenop de geraspte parmezaan en daarbovenop de pancetta. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
Rol het vlees op en bind het op met slagerstouw, of zet het vlees vast met cocktailprikkers.
Voeg 2-3 chunks toe en rook de rollade op 180 C° indirect gaar in ongeveer 70 minuten naar een kerntemperatuur van ongeveer 55 C°.


3. BRAZILIAANSE BBQ SPIESJES MET TOMATENSALADE EN BACONVINAIGRETTE

Ingrediënten (voor 4 personen)

1000 gram kippendijvlees zonder bot
ijzeren of houten spiezen (in water geweekt)

voor de tomatensalade:

100 gr bacon, in fijne blokjes gesneden
500 gr verse tomaten, in fijne blokjes gesneden
1 el Dijon mosterd
100 gr blauwe kaas, verkruimeld
1 witte ui, fijngesneden
1 dl olijfolie
1 dl witte balsamicoazijn
½ bosje bieslook, fijn gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden of geperst
zeezout
zwarte peper

Marinade voor de spiezen:

1 limoen sap + rasp
250 ml magere yogurt
1 teen knoflook, fijngesneden of geperst
35 gr parmezaan, geraspt
2 el olijfolie
zeezout

Bereidingswijze:

Tomatensalade:

Zet een pannetje water op het vuur en breng dit aan de kook. Maak een kruisje aan de onderkant van de tomaat met een mesje en verwijder het kroontje van de tomaat. Dompel nu de tomaten 20 seconden in het kokende water en doe ze daarna direct in een bak met ijskoud water. Verwijder nu de schil van de tomaat. Snijd de tomaat in vieren en verwijder het vruchtvlees. Snijd de tomaat in mooie fijne blokjes.

Bak de bacon in een eetlepel olie goudbruin en bewaar even apart. Gebruik dezelfde pan om de ui in aan te fruiten, voeg nu de knoflook toe en bak even mee.

Voeg nu de mosterd toe en bak mee. Blus af met de balsamico azijn en meng alles goed, giet het geheel in een mengkom en laat afkoelen.

Voeg nu de tomatenblokjes, bieslook & drie kwart van de bacon toe. Breng op smaak met zeezout & peper.

Doe de tomaten vinaigrette in een mooie serveerkom en voeg als laatste op de vinaigrette de overgebleven bacon toe en de blauwe kaas. Garneer nog met wat bieslook.

Marineren en grillen van de spiezen:

Richt de bbq in om direct te grillen op 180 C°.
Meng voor de marinade alle ingrediënten met elkaar.
Snij de kippendijen in grove blokjes en meng dit met de marinade. Rijg nu de spiezen
Laat de spiezen een uur marineren. Gril de spiezen ongeveer 3-4 minuten aan elke kant gaat.
Serveer de spiezen met de tomatensalade.

 Tip: Serveer voor wat extra frisheid er nog een partje limoen bij!


4. NORTH CAROLINA PULLED PORK MET COLESLAW EN BAKED BEANS

Ingrediënten:

1 halve Boston Butt (3-4 kilo)
rub naar eigen smaak
zeezout

Voor de mopsaus

4 dl appelsap
1 dl ketchup
1 el bruine basterdsuiker
50 gram chilisaus
1 el rub naar eigen smaak
zout

Voor de coleslaw (voor 4 personen)

100 gr witte kool, gesneden
100 gr wortel, julienne (in dunne reepjes)
50 gr rode kool, gesneden
1 bosje peterselie
1 tl Dijon mosterd
30 gr griekse kwark
30 gr crème fraiche
1 el balsamico azijn
zeezout
gemalen zwarte peper

Voor de baked beans (voor 4 personen)

500 gram zwarte bonen
Plowboys Baked Beans (kant en klaar)
Of je maakt het helemaal zelf volgens het recept van NOSKOS

Overige benodigdheden:

Rookhout, appel of kers doet het altijd goed bij varkensvlees
Kernthermometer
Meat Claws, maar twee vorken werkt ook prima!
Bastingkwast
Aluminiumfolie

Bereidingswijze:

Pulled pork

Richt de BBQ in om indirect te roken op 110-120 C°

Laat de Butt een uur op kamertemperatuur komen, dep deze droog en smeer hem daarna in met rub voor pulled pork of rub naar eigen smaak. Voeg eventueel extra zeezout toe. Tip: Je kunt eventueel wat mosterd gebruiken om de butt mee in te smeren zodat de rub goed blijft zitten.

Plaats de Butt op de bbq met een lekbak onder het rooster. Voeg nu desgewenst 2-3 chunks rookhout toe. Mop de Butt elk uur met de mopsaus. Pak na ongeveer 4-5 uur de Butt in in butcher papier of aluminiumfolie en gaar nu door tot een kern van 88-92 C°. Wanneer de temperatuur bereikt is, haal de Butt van de BBQ af en laat nog minimaal een uur verpakt rusten

Trek daarna het vlees uit elkaar met twee vorken of meat claws.

Coleslaw

Meng de witte kool, rode kool  & de wortel met wat zeezout. Laat dit een half uur staan. Knijp daarna het mengsel goed uit met je handen of doe het mengsel in een schone theedoek en knijp dan het vocht eruit.

Maak de dressing door de mosterd, kwark, creme fraiche, balsamico azijn, zeezout & peper door elkaar te mengen.

Hak de peterselie mooi fijn. Gebruik de helft daarvoor door de dressing en strooi de andere helft over de belegde broodjes.

Baked Beans

Laat de bonen uitlekken. Verwarm vervolgens in een pannetje de bonen met de saus. Niet laten koken en warm houden!
Rooster eventueel wat hamburger broodjes in een droge pan of op de grill, smeer in met de baked beans en beleg met de coleslaw, pulled pork & de gehakte peterselie.

Tip:

Wat je over hebt aan pulled pork is prima in te vriezen en op te warmen voor een volgende keer; gewoon in een pan op laag vuur met wat coca cola of appelsap. Of maak er eens deze kroketten van!

Set Descending Direction

4 Item(s)

Looking for something special?

We would love to help you.

Rating: , gebaseerd op beoordelingen.