•  
  Vandaag besteld, morgen in huis.
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.

Vraag het de slager

Vergeten vlees

Vroeger aten we in Nederland anders dan nu. De gezinnen ware groter en het bereiden van grotere stukken was voordeliger en lekker, wist men toen. Een vuur opstoken voor een paar lapjes ging natuurlijk niet. We wisten nog wat bereiden was, ook als dat wat langer moest duren.

Burgemeesterstuk, vinkenlap, longhaas, ribstuk, het zijn namen die we door de tijd heen vergeten zijn. We weten niet eens meer waar wat zit.

Gelukkig komt het vergeten rundvlees weer helemaal terug, net als de langzame bereiding. De vinkenlap bijvoorbeeld, wordt in Frankrijk ‘bavette’ genoemd en is daar heel normaal. Komt weer helemaal terug in Nederland. De longhaas is de spier achter de long, boordevol smaak. Ook dat weten de Fransen beter dan wij en zij beschouwen ‘onglet’ als een delicatesse. Ook de longhaas wordt met de dag populairder in Nederland.

Ook in Zuid-Amerika weet men raad met mooie grote stukken. De Skirt steak bijvoorbeeld wordt gebruikt voor churrasco, een bekend gerecht in Mexico. Dit stuk uit de flank is mals en laat zicht uitstekend grillen.

In de barbecuewereld zijn ze ook bekend met vergeten rundvlees. Zo kregen vroeger de cowboys het goedkoopste stuk vlees om te eten, de borstlap. Zij bedachten een manier om met langzame garing van dit stuk echt een delicatesse te maken. De ‘brisket’, zoals de Amerikanen zeggen, moet soms wel 15 uur garen. En dat doen de Amerikanen maar al te graag voor dit lekkers!

 

Wat is vlees

Vlees moet goed zijn, dat  is onze belofte aan onze klanten. Daarom vertellen we ook graag over vlees en willen we graag dat je leert wanneer vlees goed is en wanneer het noet zo goed is. We kennen verschillende rassen van rund, varken, kip, maar je hebt nog veel meer factoren die belangrijk zijn. De voeding bijvoorbeeld maakt een groot verschil en de wijze waarop een dier wordt gehouden ook.

 

 

 

Rating: 9.1, gebaseerd op 10936 beoordelingen.