•  
  Vandaag besteld, morgen in huis.
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.

Het bereiden van vlees

Kijk voor meer dan 300 heerlijke recepten op onze RECEPTENPAGINA

 

Kies een methode:

barbecue    in de pan    oven    grillen    stoven

 

Of een soort:

 Lamsvlees

 We leggen je vast wat basistechnieken uit:

 

1. Rood vlees zoals een steak kun je grillen. In een pan gaat dat op hoog vuur, de barbecue op zo'n 190 graden celsius.  Een steak van 1,5 cm dik duurt een minuut of 8. De kerntemperatuur van rood vlees moet ongeveer 55 graden celsius zijn.

2. Groot vlees, zoals braadstukken, kun je niet grillen maar worden gegaard op een wat lagere temperatuur. Een côte de boeuf of een standing rib roast gaar je in de oven of barbecue, op een temperatuur van 160 a 170 graden celsius. Als het rood gegeten wordt is de kerntemperatuur 55 graden celsius.

3. Doorgegaard vlees zoals pulled pork, spareribs en brisket worden op de 'low&slow' methode bereid. Dat betekent een lage garingstemperatuur van bijvoorbeeld 120 graden celcius en een hoge kerntemperatuur, zoals 90 graden voor spareribs.

4. Stoven en sudderen zijn twee termen voor dezelfde techniek. Het vlees gaart heel langzaam, ondergedompeld in een vloeistof. Een stoofpot is daar een mooi voorbeeld van en deze kun je bereiden met een Dutch Oven, maar een braadpan mag natuurlijk ook.

5. Gevogelte, wild en vis kennen meerdere optimale kerntemperaturen, kijk daarvoor op de tabel voor bereidingstemperaturen.

 

Meten is weten

We raden aan om goede meetapparatuur aan te schaffen om de kerntemperatuur te kunnen meten. Je zou een HERQS smart thermometer aan kunnen schaffen die de temperatuur meet met behulp van probes, die met een draad aan het device zijn verbonden. Je kunt zes probes tegelijk gebruiken. Als je de app voor mobiel downloadt kun je alles via bluetooth blijven volgen.

 

 Als je die basistechnieken kent en je weet de gewenste kerntemperatuur kun je eigenlijk alles maken. Je hebt alleen nog een recept nodig.

Ga dan naar onze RECEPTENPAGINA

Rating: 9.1, gebaseerd op 10936 beoordelingen.