Zoeken

Aberdeen Angus Côte de Boeuf (Bone-in prime rib)

10 Review(s)
Aberdeen Angus
Artikelnummer: 4828
Beschikbaarheid: Op voorraad
€24,95
Incl. btw
Côte de boeuf

De côte de boeuf is een rundribstuk, denk aan de ribeye met de rib er nog aan. Dit gerijpte rundvlees is werkelijk uniek van smaak. De cote de boeuf is zeer geschikt voor een diner voor meerdere personen of zelfs als eyecatcher op de bbq. In de V.S. is de côte de boeuf bekend als 'In bone prime rib'. De côte de boeuf biedt de meeste smaak van het rundvlees. De ribeye is niet losgesneden van de rib, daardoor zijn de steaks groter en dikker. Omdat de côte de boeuf groter is blijven de smaken en de sappen beter bewaard in de kern van het rundvlees en kan de buitenkant echt knapperig worden gegrild.

De côte de boeuf is uitstekend geschikt voor een proeverijtje, om met twee of drie personen te eten, of voor de echte liefhebber die hem in zijn eentje op kan. De Aberdeen Angus côte de boeuf heeft weinig extra's nodig, beetje peper en zout is voldoende.

Op de bbq heb je een half uurtje nodig om een côte de boeuf mooi te garen. Laat de côte de boeuf op kamertemperatuur komen, bestrijk met wat olijfolie en gril hem mooi bruin op hoog vuur. Temper dan de temperatuur en laat de côte de boeuf garen tot de kerntemperatuur 47 a 48 graden is. Even laten nagaren in aluminiumfolie. Niet marineren of rubben en zeker geen sausjes. Zonde van de rundvlees smaak van een drooggerijpte Aberdeen Angus côte de boeuf.

Schotse Côte de Boeuf met Barolo en Selderij

 

Ingrediënten (voor circa 4 personen)
2 stuks Côtes de Boeuf van circa 600 gram per stuk

3 eetlepels kristalsuiker

1 eetlepel grof zeezout

1 eetlepel grof gemalen rode peper

Verse, zwarte peper

Voor de saus

4 sjalotjes in plakjes

10 zwarte peperkorrels

500 ml Barolo (of een mooie Cabernet Sauvignon)

500 ml Runderbouillon

60 ml rode wijnazijn

3 takjes verse thijm

2 eetlepel boter

Verse peper en zout

Voor de selderij

1 stronk selderij, zonder blaadjes in stukken van ca. 6 cm

1 eetlepel boter

1 eetlepel extra vierge olijfolie

300 ml kippenbouillon

Verse peper en zout

 

Bereidingswijze:

 

1)      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2)      Mix de suiker, het zeezout, de rode en zwarte peper door elkaar en wrijf de Côtes de Boeuf hiermee in. Laat 2 uur op kamertemperatuur, afgedekt, staan.

3)      Neem een steel pan en doe hier de sjalotjes, de peperkorrels, de wijn en de azijn in. Verhit op een halfhoog vuurtje tot het tot ruim de helft is ingekookt. Voeg de runderbeouillon en de thijm toe en laat 20 minuutjes zachtjes doorkoken tot het een mooie gladde substantie is geworden.

4)      Giet de saus door een zeef, voeg de boter toe en roer deze er goed doorheen. Breng eventueel verder op smaak met wat verse peper en zout.

5)      Doe de selderij in een ovenschaal. Breng de kippenbouillon lichtjes aan de kook en giet dit over de selderij. Dek het af met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven gedurende 40 minuten tot de selderij zacht is.

6)      Haal de selderij uit de oven en giet het af. Laat een klein beetje in de schaal achter.

7)      Voeg de boter en olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

8)      Neem een grillpan en zet deze op hoog vuur. Grill de steak aan biede kanten mooi bruin gedurende ongeveer 10 minuten. De kerntemperatuur moet ongeveer 55-57 graden zijn.

9)      Laat de steaks ongeveer 10 minuten staan vóór het serveren. Snij de steaks in mooie plakken en leg deze op het bord. Giet er wat saus bij en een paar stukken selderij.

 

Herkomst:
Schotland 
Opslagcondities:
Diepvries ≤ -18ºC 
Ingrediëntendeclaratie:
100% rundvlees 
10 Review(s)
Uw review toevoegen »
superrrrrrrr ..met kerst gemaakt iedereen was verbaasd van de heerlijke smaak .
Review door AW badenbroek, Geplaatst op 27-01-2016, 5 Ster(ren).
Dit is echt een heerlijk stuk vlees! Ik heb 'm 4 uur op 58 graden in de sous vide gedaan, en vervolgens mooi gekleurd op de bbq. Kruiden minimaal (beetje zout/peper). Echt supermals en ontzettend veel smaak!
Review door Ronald Vinke, Geplaatst op 26-07-2015, 5 Ster(ren).
Prachtig stuk vlees! Voor een feestje als hoofgerecht gekozen om een cote de boeuf op de bbq te leggen. Een stuk van 1500 gram besteld. Heerlijk mals vlees, prima smaken. Gewoon wat olijfolie peper en zout, niet meer nodig. Iedereen was lovend of de smaak en kwaliteit van het vlees.
Review door Tineke, Geplaatst op 19-07-2015, 5 Ster(ren).
Briljant stuk vlees! 700gr met zijn tweeën was super. 15 min op 200 graden op de BGE tot 50 graden kerntemperatuur, 10 minuten nagaren in aluminiumfolie, was perfect medium rare. We hebben genoten van de geweldige rijke smaak en de malheid met stevige bite.
Review door Robert, Geplaatst op 29-06-2014, 5 Ster(ren).
Steaks van ±700 gram BGE op 250 graden, 15 minuten van te voren 1 kant van de steak bestrooid met een mis van grof zeezout en zwarte peper. 5 minuten op de "blote kant", 5 minuten op de zout kant. 15 minuten rusten...

Resultaat een heerlijk smakelijk stuk "rare" vlees, met een goede bite. Zeer zeker voor herhaling vatbaar
Review door Bonnie, Geplaatst op 12-03-2014, 5 Ster(ren).
Ik vond dit stuk vlees heerlijk, volgens mij had ik hem iets te gaar gemaakt. Hij was roze. Als het per kant een halve minuut korter gebakken word is het perfect. Dus de volgende keer doe ik het zo:

Zet de pan (grillpan) op de plaat en laat hem "smoking hot worden"
Doe zout, peper, droge thijm en als laatste een scheutje olijfolie op het vlees. Doe dit op beide kanten en wrijf het in.

Bak 2 minuten, per kant. zet de plaat op half vuur en bak weer 2 minuten per kant.

Tijdens de laatste 2 minuten kun je een klontje roomboter laten smelten en er een geplet teentje knoflook
in bakken. Schep de knoflookboter over het vlees, aan beide kanten.

Plaats het vlees voor 8 minuten in een voor verwarmde oven op 160 graden.

Ondanks dat het vlees op zich lekker is maak ik er toch een beetje aioli bij.

Deze manier van vlees bakken kun je ook op youtube zien, het komt van Jamie Oliver...How to cook a perfect steak.

Succes
Review door Dutchman, Geplaatst op 15-09-2012, 5 Ster(ren).
Lekker hoor. Eerst in de grillpan daarna even in de oven tot het rozé is, kerntemp. op mijn thermometer 55°C.
Alleen grof zout gebruikt, heerlijk.
Review door Steve, Geplaatst op 23-03-2012, 4 Ster(ren).
Fantastisch vlees. De T-bones van B&S zijn ook lekker, maar deze cote de boeuf slaat alles. Het verdient een goede manier van klaar maken. Dus koks, doe je best!
Review door Mat Knaapen, Geplaatst op 17-02-2012, 5 Ster(ren).
Een werkelijk fantastisch stuk vlees, heerlijk vol en romig, helemaal top!!!
Per kant vijf minuten gebakken in Bio roomboter in een goede koekepan, daarna nog even 20 minuten rusten in alufolie in een oven van 80 graden.
Een absolute aanrader!!!
Review door Martijn v V, Geplaatst op 06-12-2011, 5 Ster(ren).
Sjonge! Wat een prachtig stuk vlees!! Heet aangebakken en daarna nog een minuut of 10 nagegaard (op de Weber uiteraard..) met een goede, zelf uit de VS geimporteerde rub en hoppa, op het bord. Jammie. Wel vrij vet, dus die stukjes maar weggesneden maar met dank voor de bijdrage aan de volle, lichtzoete en rijke smaak. Volgende bestelling is onderweg!
Review door Jacob Boreel, Geplaatst op 20-07-2010, 5 Ster(ren).


4.9 sterren gebaseerd op 10 beoordelingen
Geen tags gevonden...
Toevoegen »
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Aanbevolen bij dit product
USA Grain-Fed (100 days) Côte de Boeuf (in bone prime rib)
Côte de boeuf van onovertroffen USA Beef.
Meer info » €57,95
Aberdeen Angus Rib Rack 5-Ribs
Een prachtige rib roast van de Aged Aberdeen Angus.
Meer info » €121,95